ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ CAMBRIDGE (μέσω QLS)

Τώρα οι Εξετάσεις του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE για όλα τα επίπεδα μέσω υπολογιστών

Για ακόμα μια φορά το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μπουρτσουκλή οδηγεί τις εξελίξεις καθώς διοργάνωσε τις πρώτες εξετάσεις Cambridge μέσω υπολογιστών, στον νομό Αρκαδίας. Το σχολείο μας, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο του Cambridge μέσω του QLS.

Οι “Computer-Based Exams” του Cambridge είναι διεθνώς αναγνωρισμένες και ακολουθούν τα ίδια αυστηρά πρότυπα ποιότητας για τα οποία γνωρίζουμε πως το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο φημίζεται. Η αίθουσα υπολογιστών του σχολείου μας ακολουθεί αυστηρά πρότυπα και οι υπολογιστές να είναι τελευταίας τεχνολογίας ενώ οι υπεύθυνοι – administrators των εξετάσεων παίρνουν μέρος σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ειδικό λογισμικό από το Cambridge ελέγχει την δυνατότητα των υπολογιστών να “τρέξουν” τις εφαρμογές των εξετάσεων και δίνει το πράσινο φως, εφόσον όλα συμφωνούν με τα στάνταρ που το πανεπιστήμιο έχει θέσει.

Οι μαθητές που παίρνουν μέρος στις εξετάσεις έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κάτι πρωτοποριακό, καθώς οι εξετάσεις μέσω υπολογιστών γίνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, σε όλον τον κόσμο ταυτόχρονα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν είναι τυχαίο πως το motto του Cambridge για τις συγκεκριμένες εξετάσεις είναι το:

Cambridge English computer-based exams: The same exam – the same Cambridge certificate

Προσφέρουν πολλαπλά οφέλη:

  • Ταχύτερη πρόσβαση στα αποτελέσματα με βαθμολογίες διαθέσιμες μόλις τρεις εβδομάδες μετά τις εξετάσεις.
  • Η ευκολία των εξετάσεων στην κατανόηση και η λειτουργία του χρονοδιακόπτη και της βοήθειας σε απευθείας σύνδεση, που επιτρέπουν την καλύτερη αξιοποίηση των επιδόσεων των μαθητών στις εξετάσεις.
  • Ο μαθητής μπορεί να επεξεργαστεί τις απαντήσεις στην οθόνη κατά τη διάρκεια της εξέτασης και όποια στιγμή επιθυμεί.
  • Η χρήση ακουστικών για το ακουστικό μέρος των εξετάσεων σημαίνει ότι μπορεί ο κάθε μαθητής να προσαρμόσει την ένταση σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες.

Οι μαθητές βλέπουν την σημαντικότητα των νέων τεχνολογιών και την πρακτική χρήση τους στην εκπαίδευση, οι γονείς κατανοούν ότι οι νέες τεχνολογίες και το ίντερνετ είναι το ίδιο σημαντικά και εξ ίσου διαδεδομένα σε όλα τα διεθνώς καταξιωμένα πανεπιστήμια και τέλος, το σημαντικότερο: η προετοιμασία των μαθητών από μικρή ηλικία για το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι Εκδοτικοί Οίκοι περιλαμβάνουν και σε ηλεκτρονική-διαδραστική μορφή τα βιβλία που οι μαθητές προμηθεύονται για τις ξένες γλώσσες.

Τα παιδιά από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους έρχονται σε επαφή με υπολογιστές, tablets και smartphones και με αυτόν τον τρόπο είναι ατύπως εξοικειωμένα με όλες τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Να προσθέσουμε εδώ ότι οι computer-based exams του Παν/μιου Cambridge έχουν και εφαρμογή για iPad της Apple ενώ οι εξετάσεις Young Learners γίνονται μέσω μίνι υπολογιστών που τρέχουν Android.

Όπως βλέπουμε, λοιπόν και όσοι καταλαβαίνουν λίγα περισσότερα, το μέλλον είναι εδώ. Όσο γρηγορότερα κατανοήσουμε γονείς και διδακτικό προσωπικό αυτό το γεγονός, τόσο ευκολότερα θα γίνει η ενσωμάτωση στην καθημερινότητα την δική μας και των παιδιών!